Seat направи модела си Leon още по-спортен, с представянето на новото попълнение в модификационната му гама.

Leon Linea R демонстрира една изключително динамична визия, акцентирана чрез видимо оптимизираната аеродинамика и подсигурена чрез работата на три високо ефективни задвижващи агрегата.

Seat Leon Linea R ще се предлага с избор между два бензинови и един дизелов мотор, като базовата версия на модификацията ще гарантира 160 конски сили.
170 обаче са "кончетата", които гарантира двулитровата TDI дизелова версия.

Те са впрегнати с помощта на шестстепенна механична предавателна кутия.
В бензиновата гама на Leon Linea R откриваме 1.8 литров TSI мотор със 160 конски сили и двулитров TSI с 200 конски сили, като последната модификация се предлага както с механична, така и с роботизирана DSG трансмисия.

Впечатляващият дизайн на Seat Leon Linea R е комбиниран с адекватно на него стандартно оборудване.
Тук откриваме фарове за мъгла, двузонална климатична инсталация, круз- контрол, аудиосистема с осем тонколони и със CD плейър и възможност за възпроизвеждане на MP3 файлове, допълнителен вход за външен MP3 плейър и др.

Безопасността на водача и пътниците е гарантирана с помощта на спирачната антиблокираща система, системата за контрол на сцеплението на гумите с пътя, електронната стабилизараща система, наблюдението на налягането на въздуха в гумите, както и чрез почти пълният набор предни и странични предпазни въздушни възглавници.

Източник: auto-press.net